ZIUA INTERNATIONALA A CITITULUI IMPREUNA S-A DESFASURAT SUB DEVIZA:

„O CARTE, UN GLAS, MULTE URECHI!”

Ziua Internationala a Cititului Impreuna, ZICI, aflata la a saptea editie nationala, este parte a unui eveniment international organizat de catre organizatia americana „LitWorld” din 2010 si „Citim Impreuna Romania”. Evenimentul este marcat anual de milioane de oameni care citesc impreuna, din peste 100 de tari.

Deviza din acest an a fost: „O carte, un glas, multe urechi!”. Evenimentul a fost marcat si in scoala noastra, pentru ca astfel de zile festive ne fac sa intelegem necesitatea lecturii in fiecare zi!
Cititul in mod frecvent este extrem de important pentru formarea aparatului mental si dezvoltarea armonioasa a personalitatii. Creierul formeaza retele neuronale responsabile de functiile cognitive- imaginatie, memorie, concentrare, gandire logica, analiza si sistematizarea datelor.

Abilitatile dobandite in procesul de citire atenta sunt transferate automat in alte domenii de activitate- numararea orala, rezolvarea problemelor matematice, invatarea limbilor straine si creativitatea artistica.
O persoana obisnuita sa citeasca din copilarie gandeste mai eficient, dobandeste rapid cunostinte noi si chiar si in situatii dificile ia deciziile corecte, necedand presiunii stereotipurilor, emotiilor si autoritatilor. Citind cu voce tare cu expresie, invatam sa recunoastem accentele semantice ale textului si sa imbunatatim abilitatile de gestionare a dictiei si intonatiei.

Despre comuna Afumati

Comuna Afumați este situată în județul Ilfov, România, pe malurile râului Pasărea, la cca. 16 km nord-est de centrul Capitalei. Prima atestare documentară a comunei Afumați datează din anul 1510 și a devenit cunoscută datorită renumelui obținut de Radu de la Afumați, domnitor al Țării Românești, între anii 1522-1529.

Telefoane utile

Scoala Gimnaziala: 021 - 350 92 46

Scoala Primara nr. 1: 021 - 350 12 83

Scoala Primara nr. 2: 021 - 350 12 85

Scoala Primara nr. 3: 021 - 350 12 84

Gradinita cu program prelungit: 021 - 314 17 71

Primaria Afumati: 021 - 352 94 24

Adresa Scolii Gimnaziale


View Larger Map