Scolile din Afumati dispun de conditii moderne pentru invatatura

Echipamente SMART

In comuna Afumati sunt cinci imobile ale scolilor, trei scoli cu clasele 0-IV si cu alte trei gradinite cu program normal, o gradnita cu program prelungit cu trei grupe si scoala gimnaziala cu clasele V-VIII, scoala Mare, cum mai este cunoscuta. S-au facut investitii foarte mari in scoli, astfel incât acestea sunt modernizate si reabilitate in totalitate. La scoala din centrul comunei, scoala Monument, cum o cunoastem noi, cu clasele 0-IV, s-au construit si doua sali noi de clasa, fiind vorba despre o extindere pe orizontala, realizata prin accesarea de fonduri europene.

Curtile scolilor au fost transformate intr-un mod original, fiind amenajate mici oaze de verdeata, de fapt mici parcuri, o alternativa deosebita a parcurilor din comuna.
La clasele 0-IV, fiecare sala de clasa a fost dotata cu tabla interactiva, cu camera video, laptop, fiecare cadru didactic beneficiaza de aceasta dotare, astfel incât, chiar daca copilul sta acasa, sa poata vizualiza cursurile ca si cum ar fi prezent in sala de clasa.
Totodata, s-a realizat implementarea unei singure platforme educationale la nivelul scolii afumatene, care sa permita transmiterea online de teme si teste, evaluarea elevilor si notarea lor, dar si comunicarea directa intre elevi, parinti si profesori. Platforma educationala include G Suite for Education si Office 365 A1, ce contin instrumente digitale moderne care imbunatatesc procesele de predare, invatare si colaborare in scoala, prin integrarea noilor tehnologii in activitatea didactica si administrativa. Instrumentele ­Google for Education si Office 365 A1 sunt recomandate de profesori printre cele mai bune aplicatii pentru colaborare si feedback si pot fi folosite la clasa impreuna cu alte instrumente digitale de predare si invatare, care transforma actul educational intr-o experienta interactiva si interesanta.

ELEVII SCOLII GIMNAZIALE NR. 1 BENEFICIAZA DE UN LABORATOR MODERN DE INFORMATICA

Laboratorul de informatica a fost utilat cu 20 de PC-uri performante, un videoproiector si echipamente profesionale de conectare la internet, devenind astfel un centru informational modern, dedicat unei educatii inovatoare.Add some text...

COMUNA AFUMATI - PRIMA localitate din Ilfov care a acordat astfel de burse!

Primaria comunei Afumati continua demersul inceput in anul 2011 privind acordarea burselor scolare.

Acordarea burselor reprezinta o forma de sprijin material, vizand atat protectia sociala, cat si stimularea elevilor care obtin rezultate foarte bune la invatatura si disciplina, bursele acordandu-se din bugetele locale ale unitatilor administrativ-teritoriale de care apartin unitatile de invatamant, potrivit prevederilor art. 105 alin. (2) din Legea educatiei nationale nr. 1/2011, in limita fondurilor aprobate cu aceasta destinatie.

Premii record oferite elevilor merituosi

Premiile constau in echipamente IT performante si sunt acordate in functie de medii sau de rezultatele obtinute de elevi la olimpiade si concursuri scolare!
La festivitatea de inchidere a anului scolar elevii cls. V-VIII primesc premii substantiale constand in laptopuri, tablete, telefoane, ceasuri inteligente, bratari fitness smart sau casti audio oferite de catre primarie si Consiliul Local Afumati promotiilor alcatuite din cei mai studiosi elevi.
Totodata, copiii claselor 0-IV si gradinitelor primesc premii constand in diplome si carti de literatura valoroase, ilustrate si atlase!

Initiatorul acestui proiect, primarul Gabriel Dumanica, este decis sa mentina ritmul sustinut si sa intensifice investitiile in proiectele importante pentru comunitate, in mod special pentru sistemul de invatamant, printr-o buna colaborare cu conducerea scolii, prin dna director Pena Izabella, si cadrele didactice!

Anuntate la inceputul anului scolar, acestea stimuleaza prin recunoasterea meritelor individuale si ridica stacheta concurentei situarii pe locuri de varf, la invatatura.

Contactează-ne

Despre comuna Afumati

Comuna Afumați este situată în județul Ilfov, România, pe malurile râului Pasărea, la cca. 16 km nord-est de centrul Capitalei. Prima atestare documentară a comunei Afumați datează din anul 1510 și a devenit cunoscută datorită renumelui obținut de Radu de la Afumați, domnitor al Țării Românești, între anii 1522-1529.

Telefoane utile

Scoala Gimnaziala: 021 - 350 92 46

Scoala Primara nr. 1: 021 - 350 12 83

Scoala Primara nr. 2: 021 - 350 12 85

Scoala Primara nr. 3: 021 - 350 12 84

Gradinita cu program prelungit: 021 - 314 17 71

Primaria Afumati: 021 - 352 94 24

Adresa Scolii Gimnaziale


View Larger Map